Om oss

Mamma till Mamma är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation vars övergripande mål är att främja tillfrisknande bland föräldrar som drabbats av psykisk ohälsa under den perinatala perioden (från graviditetens början tills barnet är ett år). På så sätt hjälper vi föräldrar, barn och i slutändan hela familjer.

Mamma till Mamma finns som en stödjande och guidande hand på en resa mot ett bättre mående. I dagsläget drivs organisationen helt på volontärbasis, och fokuserar i nuläget på mail och chatt. I framtiden vill vi även inkludera möjligheten med personliga möten.

Mamma till Mamma har en tillsatt expertgrupp bestående av bland annat socionomer, psykiatriker och sjuksköterskor, vilka är med och utvecklar och kvalitetssäkrar Mamma till Mammas arbete. Vi ser fram emot att starta fler projekt som på ett konstruktivt sätt hjälper målgruppen.

ÄR DU BLIVANDE ELLER NYBLIVEN FÖRÄLDER OCH MÅR PSYKISKT DÅLIGT?

Det är vanligt att bli nedstämd under graviditeten eller när du nyss blivit förälder. För en del blir nedstämdheten till en depression. Då mår du dåligt under en längre tid. Det finns behandling som hjälper vid depression. Ju tidigare du söker hjälp, desto fortare kan du må bättre.

ÖNSKAR DU STÖD FRÅN OSS?

Ibland är det långt ifrån fantastiskt att vara förälder och ibland är det väldigt skönt att kunna ventilera alla tankar och känslor man bär på. Hos oss har du möjlighet att anonymt kunna lyfta det som känns svårt. Vi finns här för dig med målet att livet för dig och din familj ska bli bättre.

VILL DU BLI MEDMAMMA?

Vill du vara med och stötta föräldrar som mår psykiskt dåligt i samband med att de får barn?
Har du erfarenhet av att ha mått psykiskt dåligt under graviditet eller efter att du fått barn, men nu mår bra? Vill du använda din erfarenhet till att hjälpa andra föräldrar som går igenom en tuff period i livet? Då kan du bli medmamma!

Önskar du bli samarbetspartner?

Mamma till Mamma söker samarbetspartners: Företag, organisationer och privatpersonen som vill vara med och arbeta mot vårt mål: Att främja tillfrisknande bland blivande och nyblivna föräldrar som drabbas av psykisk ohälsa, och på så sätt hjälpa hela familjer.