); ga('send', 'pageview');

Om oss

Mamma till Mamma är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation vars övergripande mål är att främja tillfrisknande bland föräldrar som drabbats av psykisk ohälsa under den perinatala perioden (från graviditetens början tills barnet är ett år). På så sätt hjälper vi föräldrar, barn och i slutändan hela familjer.

Mamma till Mamma finns som en stödjande och guidande hand på en resa mot ett bättre mående. I dagsläget drivs organisationen helt på volontärbasis, och fokuserar i nuläget på mail, chatt och telefonkontakt. I framtiden vill vi även inkludera möjligheten med personliga möten.

Mamma till Mamma har en tillsatt expertgrupp bestående av bland annat socionomer, psykiatriker och sjuksköterskor, vilka är med och utvecklar och kvalitetssäkrar Mamma till Mammas arbete. Vi ser fram emot att starta fler projekt som på ett konstruktivt sätt hjälper målgruppen.

Lider du av förlossningsdepression?

Det är vanligt att bli nedstämd under graviditeten eller när du nyss blivit förälder. För en del blir nedstämdheten till en depression. Då mår du dåligt under en längre tid. Det finns behandling som hjälper vid depression. Ju tidigare du söker hjälp, desto fortare kan du må bättre.

BEHÖVER DU NÅGON ATT PRATA MED?

Ibland är det långt ifrån fantastiskt att vara förälder och ibland är det väldigt skönt att kunna ventilera alla tankar och känslor man har. Hos oss har du möjlighet att anonymt få prata om sådant som känns svårt. Vi finns här för dig med förhoppningen om att livet för dig och din familj ska bli lite lättare.

Vill du stötta oss?

Vill du vara med och stötta mammor som mår psykiskt dåligt i samband med att de fått barn?
Har du erfarenhet av att ha mått psykiskt dåligt i samband med att du fått barn, men mår nu bra och vill använda din erfarenhet till att hjälpa andra mammor som går igenom en tuff period i livet?

Önskar du bli samarbetspartner?

Mamma till Mamma söker samarbetspartners: Företag, organisationer och privatpersonen som vill vara med och arbeta mot vårt mål: Att främja tillfrisknande bland nyblivna mödrar med psykisk ohälsa.