Bli stödförälder

Stötta ideellt som en stödförälder

Har du erfarenhet av att ha drabbats av psykisk ohälsa i samband med att du fått barn, men mår bra nu? Vill du använda din erfarenhet till att hjälpa andra föräldrar som går igenom en tuff period i livet?

En stödförälder behöver vara klok, empatisk, och ha uppnått en personlig mognad. Alla stödföräldrar går igenom en gedigen rekryteringsprocess och får tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling.

Som stödförälder lägger du cirka en eller ett par timmar i veckan på ideellt arbete. Det är flexibla tider och den största delen av stödverksamheten sker via mail.

Intresseanmälan

Vid intresse, fyll i formuläret och berätta gärna utförligt om dig själv: Din personlighet, din livssituation, din erfarenhet av psykisk ohälsa, hur du mår idag samt dina språkkunskaper.

 

Vi värdesätter mångfald

Vi vet att alla familjer ser olika ut. Därför söker vi stödföräldrar från alla typer av familjekonstellationer, i alla olika åldrar och med fler språkkunskaper än svenska.

Stötta genom medlemskap

Genom att vara medlem i Mamma till Mamma bidrar du till att vi kan fortsätta att stötta vår målgrupp och utveckla verksamheten. Som medlem är du först ut med att ta del av vår digitala skrift som skickas ut två gånger om året. Alla medlemmar har rösträtt vid vårt årsmöte.

Tack för visat intresse!

Vi har mottagit din intresseanmälan och kommer titta på den så snart vi kan. Vi återkommer via mail med vidare information.

Följ oss på sociala medier för att få tips, inspiration eller stöd.