Om Mamma till Mamma

Mamma till Mamma sammanför stödsökande med stödföräldrar som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa kopplat till föräldraskap. Detta skapar en gemenskap för en målgrupp som annars kan känna sig ensam. Våra stödföräldrar besvarar flera stödsökande per vecka och har gått igenom en gedigen rekryteringsprocess. Vår stödfunktion handlar om att ge ett medmänskligt stöd. Vi arbetar inte behandlande utan som ett komplement till vården.

Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation vars övergripande mål är att förebygga psykisk ohälsa som uppstår i samband med graviditet eller småbarnsperiod samt att främja tillfrisknande hos dem som drabbats. På så sätt hjälper vi föräldrar, barn och i slutändan hela familjer.

Organisationen har en tillsatt expertgrupp bestående av bland annat psykologer, forskare och barnmorskor. Dessa är med och utvecklar och kvalitetssäkrar Mamma till Mammas arbete.

Klicka på knappen nedan för att läsa Mamma till Mammas stadgar och policydokument

Mamma till Mamma sammanför stödsökande med medföräldrar som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa kopplat till föräldraskap

Se vår kortfilm om förlossningsdepression

Play Video

När bebisbubblan spricker

Sara Hammarberg

Sekreterare

Annika Andersson

Styrelseledamot

Annika Jangbäck

Styrelseledamot

Sara Stehlin

Kassör

VT Carlheim

Ordförande

Tove Tallungs

Styrelseledamot

Tilda Rydén

Suppleant

Jonna Davidsson

Styrelseledamot

Julia Werneholm

Verksamhetsansvarig

Michaela Wallin

Kommunikationsansvarig

Annika

Annika

Stödförälder

Malin

Julia Werneholm

Jonna

Magdalena

Tove Tallungs

Julia

Stödförälder

Sara Stehlin

Michaela

Erika

Karin

Veronica

Stödförälder

Emma

Stödförälder

Mamma till Mamma startar stödgrupp och hemsida för drabbade av postpartumpsykos.

Är du orolig över att du själv eller någon i din närhet är drabbad av postpartumpsykos? Då behöver du söka hjälp eller råd direkt, läs mer på vårdguiden (1177.se). 

Mamma till Mamma har startat en stödgrupp för dig som drabbats av postpartumpsykos. Gruppen är en trygg plats för bearbetning och läkning av svåra erfarenheter. Julia och Tove som är grundare till stödgruppen har själva egen erfarenhet av postpartumpsykos.

Du är varmt välkommen dit! ♥︎ Länk till gruppen

Önskar du anonymt stöd eller är anhörig till drabbad?

Då kan du mejla Mamma till Mamma via vår ordinarie stödfunktion. Där kommer du i kontakt med en stödförälder som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa i samband med sitt föräldraskap, men som nu mår bra. Läs mer här.

Vill du komma i kontakt med oss som arbetar med Mamma till Mammas verksamhet rörande postpartumpsykos? Mejla oss.

Vi vill gärna komma i kontakt med dig som vill engagera dig för att förbättra situationen för drabbade av postpartumpsykos så tveka inte om att höra av dig.

Snart kommer Mamma till Mamma att lansera en egen landningssida med fokus på postpartumpsykos, där kommer vi samla viktig information, berättelser från drabbade och mycket annat. Håll utkik!

Samarbeten

Preglife

I detta samarbete har vi fått chansen att vara med och utveckla texter och innehåll i appen för att löpande kunna informera om bland annat perinatal psykisk ohälsa.

Gjord med ♥ av Micaela

Micaela Gustavsson är frilansande konsult inom webbdesign, digital design och formgivning. Vår värdegrund tillsammans med hennes verksamhet blev en fantastisk kombo och vi tackar henne för både ny grafisk profil och hemsida.

Racing for charity

Peter “Poker” Wallenberg kör i STCC för PWR racing. Vi är oerhört stolta och tacksamma för samarbetet som kommer leda oss långt.

Informationslapp riktad mot målgrupp

Kommer du i kontakt med vår målgrupp?

Vi har tagit fram en informationslapp som vänder sig till drabbade och anhöriga som kan bli hjälpta av stöd från Mamma till Mamma. Lappen kan sättas upp i väntrum inom vården, på öppna förskolan, på förskola eller dylikt.