Malin Henriksson
Ordförande

Svenska graviditets-och förlossningsvården är bra på många sätt. Man mäter magar, håller koll på blodtryck, ger smärtlindring och räddar liv. Dock glöms lätt det känslomässiga bort. Det som inte riktigt går att mäta och är tabu att prata om. 

Jag är utbildad doula som brinner för en förlossnings-och eftervård där den känslomässiga och psykiska delen av födande och föräldraskap har en lika självklar del som den fysiska. 

Efter min dotterns födsel var känslan av ensamhet något av det tuffaste för mig. Visst, jag hade min fantastiska sambo och underbar familj och vänner, men jag hade ingen som jag riktigt kunde prata med. Någon som kunde förstå och som själv hade upplevt stark oro och ångest efter att man fått barn. 

Organisationen Mamma till Mamma erbjuder precis vad jag hade behövt när jag mådde dåligt. Någon att helt ocensurerat kunna prata med som upplevt och känt samma som jag. När jag väl upptäckte organisationen stod det klart för mig att engagera mig för att kunna hjälpa och stötta andra.

Tove Tallungs
Sekreterare

Karin Lindholm
Kassör

Michaela Wallin
Styrelseledamot

Jag har varit med i organisationen sedan våren 2018 med ett fokus på att utveckla och sköta Mamma till mammas kommunikation och sociala medier.

Drabbades själv av en perinatal depression i samband med sonens födelse 2017 och har sedan dess sett detta ämne som lite av en hjärtefråga i livet. Min vision är att ingen ska behöva känna sig ensam i det man genomgår.

 

Styrelsen